gabrety hartmanice

 

 

uvod

gabrety

akce

fotky

comics

comics

tabory

stahuj

skaut

vzkazy

lilie


Výprava na Svárožnou (26. - 28. 5. 2023) - Postapokalypsa

svarozna
Den 1.

V pátek 26.května jseme se vydali na výpravu na naši milovanou Svárožnou. Ze Sušice se jelo ve složení Šáša, Tadeáš, Johy, Julča, Matýsek a Zbýša, v Hartmanicích se k nim připojily ještě Anička, Ája a Klárka.
Na Železné Rudě se vystoupilo a dobrodružství mohlo začít.
Už jak jsme vyšli na louku nad Železnou Rudou, Anička ze zpráv z mobilu zjistila, že se na světě objevil nějaký nový záhadný virus a že mají lidi hledat skryté souřadnice. Hned po pár metrech jsme na souřadnice narazili a rozhodli se řídit podle nich. Sice jsme se cestou ztratili, ale nakonec přeci jen dorazili na místo určení - podle souřadnic se bod B měl nacházet necelých 
svarozna
150  metrů od naší základny, a tak jsme se před ubytováním rozhodli zjistit, co se vlastně na souřadnicích nachází.
Ája nakonec našla během chvíle tašku, ve které jsme po doražení na základmi našli znepokojivý dopis nebo spíš útržek z deníku profesora, kterému z laboratoře unikly krysy nakažené virem, který na nich zkoušeli. Profesor nám také ve vaku zanechal věci, které by se nám mohly hodit (křesadlo, KPZ, vysílačky a v neposlední řadě jídlo).
Náš tým se rozrostl o Kislíka, Lucku, Sofinku, Noaha a Rafču, které přivezla Pídý.
 Z jídla v balíčku jsme se rozhodli uvařit si večeři a poté šli spát, abychom načerpali energii na objevení dalšího balíčku, ke kterému nám profesor zanechal další souřadnice. Před spaním se nám ještě na rádiu podařilo zachytit frekvenci se znepokojivými informacemi o novém viru.

Den
2.
Ráno nás zbudil hlas Šáši a zvuk jejího ukulele (lepší probuzení si člověk nemůže přát!). Následovala snídaně, a poté, co dorazil Ondra, jsme mohli vyrazit k dalším souřadnicím. Ty nás zavedly až na vrchol Svarohu, kde jsme objevili další balíček obsahující doktorův dopis na rozloučenou, sladkou odměnu za výšlap a recept na lék spolu s přísadami k jeho výrobě.
Poté, co jsme se poprali o obložené houskyk oběu a vychutnali si výhled do krajiny, jsme vyrazili zpět na základnu, kde jsme uvařili lék, opekli buřty, ochutnali lék, snědli buřty a šli spát.

Den 3.
Ráno nás vzbudil hlas Jaromíra Nohavici ze Šáši reproduktoru, což jsme museli (zejména tedy Kislík) zajíst sladkou snídaní v podobě závinu. Po snídani následoval dopolední program: "zamýšlecí hra" - děti chodily po stanovištích a vedoucí pro ně měli úkoly a pak jim četli kam je posunul pokrok, ale co to přineslo za následky. Po obědě v podobě kyselky a špaget jsme si už jen zabalili, uklidili a rozloučili se se Svárožnou a vydali jsme se zpět směr Železná Ruda. Jakmile jsme došli na signál, Anička ze zpráv zjistila, že díky nám a zázračnému léku je virus pryč. Nepočítaje cestu autobusem, skončila výprava hudební vložkou Šáši na zastávce autobusu.

svarozna

Anička  

» fotogalerie z akce
 

























baner last

    1. skautský oddíl GABRETY Hartmanice                                                                                                                                                       © webdesign peedee
kontakt

Vedoucí oddílu:
Petra Divišová (Pídý)
adresa: Příkopy 76
             342 01 Sušice
mobil: 721 784086
email: petra.divisova@centrum.cz

Zástupce vůdce:
Tomáš Kočandrle
      



Klubovna
budova MŠ
Hartmanice 128
342 01 Hartmanice